Тотнъм неочаквано се отказа от назначаването на Антонио Конте за мениджър, след провал на разговорите и неспособността да се постигне споразумение. 

До скоро се считаше, че италианецът със сигурност ще застане начело на Шпорите, но в петък вечерта все още нямаше договорка след съмнения и от двете страни. 

Лондончани имали опасения, че наставникът няма да работи с млади футболисти, докато самият Конте генерално се разколебал относно идването си на „Уайт Харт Лейн” и доколко ще може да постигне добри резултати с отбора, което довело и до спиране на разговорите, въпреки че от Тотнъм не са изисквали задължителното печелене на отличия. 

Все пак Фабио Паратичи, който работи заедно със специалиста в Ювентус, е много вероятно да бъде назначен като спортен директор, но търсенето на подходящия треньор притеснява сериозно ръководството. 

При настъпилата промяна е много вероятно отново Маурисио Почетино да бъде сериозна опция да се завърне начело на Шпорите, но има и други варианти, към които шефовете ще трябва да погледнат.