Защитникът на Манчестър Сити Рубен Диаш бе избран за най-добър играч на сезона във Висшата лига и така направи дубъл от отличията, след като преди това за №1 го определиха и пишещите за футбол журналисти. 

Португалецът направи фантастична дебютна кампания за Гражданите, като заздрави сериозно защитата им по пътя към титлата. Зад него останаха съотборникът му Кевин де Бройне и Хари Кейн от Тотнъм. 

Диаш записа 32 мача в първенството, в 15 от които тимът му не допусна гол. Той бе първи в Лигата по изчиствания с 88, по изчиствания с глава с 47 и по блокирани удари с 22. Остана втори по спечелени въздушни единоборства с 61 и по точни пасове с 2438. 

Той успя да вкара един гол, като оформи отличен тандем с възродилия кариерата си Джон Стоунс, като бе ключа фигура по време на серията от 15 поредни победи в шампионата, която изведе отбора и до титлата. 

Сега бранителят се надява, че ще има същото влияние и върху тима на Португалия, който ще защитава титлата си на Евро 2020, като иберийците са в трудна група с Франция, Германия и Унгария.