Астън Вила потвърди привличането на Емилиано Буендиа от Норич за рекордна трансферна сума, която може да достигне до 38 милиона паунда. 

Аржентинецът подписа договор за 5 години с бирмингамци, след като премина медицински тестове в родината си, където се готви с националния отбор за предстоящата Копа Америка. 

Той записа 15 гола и 16 асистенции през последния сезон, като бе избран за играч на годината в Чемпиъншип. Арсенал също го искаше, но Вила успя да се пребори за подписа му. 

„Емилиано наскоро завърши един фантастичен сезон за Норич и бе избран за най-добър в дивизията. Той може да играе като крило, но и като типичен №10 и е страхотно попълнение за нашите опции в нападение. Щастливи сме, че успяхме да си осигурим такъв играч в началото на трансферния прозорец и очакваме с нетърпение да започнем подотовка с него” заяви мениджърът Дийн Смит. 

Привличането на Буендиа със сигурност означава помощ за Джак Грийлиш в атака, но е възможно и да бъде заместник на английския национал, ако той все пак бъде продаден.