Новият сезон във Висшата лига на Англия започва със страхотни мачове, стана ясно от обявената програма.

Кампанията ще стартира през уикенда на 14 август, а Манчестър Юнайтед ще приеме големия местен съперник Лийдс, който победи с 6:2 през миналия сезон на „Олд Трафорд”.

В същото време шампионите от Манчестър Сити ще гостуват на Тотнъм, който обаче не е ясно дали ще бъде с Хари Кейн в състава си.

Кръгът ще предложи и две лондонски дербита, след като новакът Брентфорд ще приеме Арсенал, а Челси ще бъде домакин на Кристъл Палас.

Останалите срещи от първия уикенд са: Бърнли – Брайтън, Евертън – Саутхемптън, Лестър – Уулвърхемптън, Нюкасъл – Уест Хям, Норич – Ливърпул и Уотфорд – Астън Вила.

Иначе още във 2-ия кръг предстои сблъсък между Арсенал и Челси, а в края на месеца Артилеристите ще гостуват на Манчестър Сити, а Сините на Ливърпул.

Дербито на Манчестър е на 6 ноември, а вторият мач между тях е в началото на март догодина. Ливърпул ще гостува на „Олд Трафорд” на 23 октомври, а дербито на Северен Лондон е на 25 септември. Мачовете между Ливърпул и Евертън са на 30 ноември и 23 април.

По отношение на мачовете на 26 декември интерес предизвикват Астън Вила – Челси, Ливърпул – Лийдс, Манчестър Сити – Лестър и Нюкасъл – Ман Юнайтед.