Евертън официално обяви назначаването на Рафаел Бенитес за нов мениджър на клуба с договор за 3 години. 

Испанецът заменя на поста Карло Анчелоти, който след края на сезона получи оферта от Реал Мадрид и предпочете да се върне в Кралския клуб. 

„Щастлив съм, че идвам в Евертън. По време на целия процес останах впечатлен от амбицията на ръководството и желанието този исторически клуб да има нови успехи. Вярвам, че това е клуб във възход и съм отдаден да му помогна да постигне целите си“ заяви Бенитес. 

Наставникът, който е бивш бос на големия местен съперник Ливърпул, който води между 2004 и 2010, няма да бъде добре приет от част от феновете, но шефовете бяха категорични в решението си за неговото назначаване. Той дори вече бе заплашван. 

След раздялата с Червените той бе начело на Интер, Челси, Наполи, Реал Мадрид, Нюкасъл, а за последно води китайския Далиен. В ерата на Висшата лига той е 7-и по победи със 168.  

„Рафа ни впечатли силно със своите познания и опит, но най-вече със страстта и амбицията си. Назначаваме го, защото вярваме, че ще ни донесе успех, като целта е да сме в челото на класирането и да се борим за трофеи. Той е доказан победител и бе най-добрият избор“ заяви собственикът Фархад Мошири.