Евертън планира да надцака Арсенал за защитника на Брайтън Бен Уайт и вече са провели разговори с Чайките за играча, който е част от националния тим на Евро 2020. 

Според „Дейли Мейл” Карамелите дори са предложили по-висока офета от тази на лондончани, като са готови да платят за него 50 милиона паунда, от които 5 милиона ще бъдат във вид на бонуси. 

Брайтън вече отказа едно предложение от Артилеристите, които бяха готови да дадат 42 милиона за него и още 4 милиона във вид на премии. На южния бряг твърдо искат да получат над 50 милиона заедно с бонусите са играча. 

Счита се, че Евертън е готов да гарантира плащането на 50 милиона, като 20 от тях ще бъдат платени веднага, а останалите 30 ще бъдат разпределени в рамките на следващите 4 сезона, за колкото ще бъде и договора на Уайт. 

Самият футболист иска да напусне Брайтън и от клуба са го уверили, че няма да му създават проблеми, но все пак искат да получат и най-добрата оферта. Уайт предпочита да премине в Арсенал, но бързите действия на Евертън и желанието на клуба да го привлече са го впечатлили и затова не изключва и трансфер на „Гудисън”.