Рафаел Бенитес даде първата си пресконференция като мениджър на Евертън, след като подписа договор за 3 сезона с Карамелите. 

Испанецът стана едва вторият в историята, който ще води големите съперници от Мърсисайд и замаза думите си от времето, когато бе начело на Ливърпул и нарече Карамелите „малък клуб“. 

Именно заради това част от феновете на Сините не останаха никак очаровани от неговото назначаване и протестираха и го заплашиха, но Бенитес все пак се превърна в наследник на Карло Анчелоти. 

„Всъщност, феновете на Евертън в близост до дома ми са много доволни и ме подкрепят. Що се отнася до банерите всеки има своето мнение. Моята цел е да се справя добре и много хора ме окуражават. За мен това е ново предизвикателство и шанс да се справя добре и да се боря“ заяви Рафа, който води Червените в периода 2004-2010. 

„Не се страхувам. Искам да печеля и да се справя добре. Именно това е моята голяма амбиция. По отношение на забележката ми за Евертън отпреди години това бе преди много време, а и всичко зависи от контекста. Трябва да се боря за своя клуб и точно това ще направя. Ще дам най-доброто от себе си във всеки мач, защото това е клуб, който не спира да се развива и за расте“ добави той. 

Един от неговите помищници ще бъде клубната легенда Дънкан Фъргюсън, а ще работи още и с Франсиско де Мигел Морено и Антонио Гомес. Той не коментира дали Евертън проявява интерес към Дензъл Дъмфрис и Калиду Кулибали, но би приветствал потенциалните нови попълнения.