Рафа Бенитес регистрира първите си нови попълнения в Евертън, след като клубът привлече свободния агент Андрос Таунзънд с договор за 2 години, а взе и опитен вратар. 

30-годишното крило изкара последните 5 сезона в Кристъл Палас, но след като договорът му изтече не бе подновен. Преди няколко години футболистът игра под ръководството на испанеца в Нюкасъл. 

„Всеки знае колко голям клуб е Евертън. Това е клуб с амбиции, който иска да се върне там, където трябва да бъде и аз ще направя всичко по силите си, за да му помогна това да се случи. Рафа е страхотен мениджър и за мен няма съмнение, че ще се справи успешно тук“ заяви Таунзънд. 

Футболистът е продукт на школата на Тотнъм и записа няколко сезона и за първия тим на Шпорите. Той вкара 16 гола в 185 участия за Палас и благодари на Орлите за престоя си при тях. 

Той обаче не бе единственият нов играч за Сините от Мърсисайд, които привлякоха и вратаря Асмир Бегович от Борнемут с договор за един сезон. Той ще бъде конкурент на Джордън Пикфорд. Очаква се Евертън да вземе и Демарай Грей от Байер Леверкузен.