Манчестър Сити  официално обяви привличането на Джак Грийлиш, с което осъществи най-скъпия трансфер в английския футбол в историята. 

25-годишният футболист подписа за 6 години с Гражданите, които активираха клаузата за откупуването му от Астън Вила на стойност 100 милиона паунда. 

Така бе счупен предишният рекорден трансфер, който бе на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед за 93,25 милиона лири през 2016-а. 

„Много съм щастлив, че идвам в Манчестър Сити. Това е най-добрият отбор в страната с мениджър, който от мнозина е считан за №1 в света, така че за мен е сбъдната мечта да бъда част от този клуб. През последните 10 сезона те спечелиха много трофеи, а Пеп ги изкачи на следващото ниво, така че да бъда част от това е наистина специално“ заяви Грийлиш, който ще играе с №10. 

Халфът се превърна в ключова фигура за Астън Вила и направи серия силни мачове през миналия сезон, преди да се контузи и да пропусне финалната част от кампанията. 

Той обаче успя да се възстанови и бе част от състава на Англия, който стигна до финала на Евро 2020, като на няколко пъти се включи отлично от пейката.