От Манчестър Сити и Тотнъм вече са провели предварителни разговори относно трансфера на Хари Кейн на „Етихад“ през тази седмица, твърди „Дейли Мейл“. 

Голямата тема в английския футбол продължава да е на дневен ред, особено предвид предстоящия мач между двата отбора в неделя от първия кръг на сезона. 

Счита се, че Гражданите оценяват Кейн, който твърдо иска да напусне Шпорите, на 120 милиона паунда (около 141 милиона евро) и се надяват да се договорят с лондончани именно за сделка за тази сума. 

В  споразумението се очаква да бъдат включени и други клаузи, които ще повишат още цената на нападателя в зависимост от вкараните голове и спечелените отличия  с екипа на Небесносините. 

Кейн бе под карантина след завръщането си от ваканция на Карибите и дори и да попадне в групата за неделния сблъсък, едва ли ще запише много минути на терена в мача, дори и да влезе в него. 

Все пак се счита, че развитие относно бъдещето му вероятно ще има в следващите дни, като големият въпрос е какво ще бъде решението на Тотнъм и дали те ще го пуснат или ще продължат твърдо с опитите си да го задържат.