Рафа Бенитес постигна първата си победа начело на Евертън, след като Сините обърнаха Саутхемптън с три гола през второто полувреме. 

Испанецът бе посрещнат с учтиви аплодисменти от феновете преди началото на сблъсъка, след като много от тях не могат да му простят това, че води няколко години големият местен съперник Ливърпул. 

Грешка на Майкъл Кийн позволи на Адам Армстронг да вкара за Светците в 22-ата минута и да се разпише в дебюта си за отбора, но след почивката сиутацията на терена се промени. 

Само 2 минути след подновяването на играта Ричарлисон изравни, отклонявайки в мрежата подаване на Андрос Таунзънд. Евертън натисна и в 76-ата минута стигна до отличен втори гол. 

Алан изпълни бързо свободен удар и намери Дукуре, който подаде на Шеймъс Колман, а след това топката мина и пред Алекс Айоби, за да може Дукуре да преодолее Уорд-Праус след обръщане на 360 градуса и да отбележи с отличен удар. 

Пет минути по-късно бе ред и на голмайсторът Доминик Калвърт-Люин също да реализира, след като се възползва от центриране на Ричарлисон и реализира отблизо. 

„Благодаря на феновете за посрещането към мен и отбора. Важно бе да усещаме тяхната подкрепа. Получихме гол, който не заслужавахме, но след почивката показахме амбиция и отдаденост да преобърнем нещата и го направихме. Именно това бе важното в този първа мач пред нашите привърженици след толкова дълго време без тях“ заяви Бенитес.