Истинско чудо е, че Раул Хименес отново може да играе футбол. Това разкри самият нападател, който се завърна на терена и записа 90 минути при загубата на Уулвърхемптън от Лестър през уикенда. 

През ноември 2020-а португалецът получи фрактура на черепа и се наложи да претърпи операция на мозъка след сблъсък с Давид Луис от Арсенал. Очакванията бяха, че може отново да не се върне на терена, но ето че сега вече е на линия. 

„Още от първия момент лекарите ми казаха какви са рисковете. Понякога не искаш да чуваш подобни неща, но това все пак е работата им. Казаха ми, че е истинско чудо, че отново съм  на терена“ заяви Хименес. 

„Получил съм кръвоизлив в мозъка и точно това е наложило да се направи бърза операция. След това възстановяването от фрактурата на черепа продължи по-дълго от очакваното, но ето, че сега мога отново да играя“ добави той. 

Хименес естествено ще играе със специална предпазна лента за главата до края на кариерата си, но това не го притеснява. „Аз така и не загубиха вярата си, че ще се върна. Приех случилото се като травма в глезена или в коляното. Имаше вариант да се наложи да приключи с футбола, но бях уверен, че ще се върна“. 

Нападателят разкри, че е поддържал връзка с бившия вратар на Челси Петер Чех, получил подобна травма. „Той винаги бе на линия, когато имах нужда от него. Сега се чувствам отново отлично. Тренирам и очакван с нетърпение да чуя как феновете отново скандират името ми“ изтъкна играчът.