Сагата около бъдещето на Хари Кейн приключи, поне засега, след като футболистът обяви, че остава в Тотнъм. Той има още 3 години от договора си с лондончани и не е ясно дали от "Етихад" ще направят нови опити да го привлекат. 

Голмайсторът на Шпорите бе сериозна цел на Манчестър Сити, но след като не се стигна до споразумение между клубовете, трансфер няма да има. 

Английският национал сложи крайна спекулациите за бъдещето си в специален пост в Туитър, който гласи: „Беше невероятно да усетя посрещането от феновете на Шпорите в неделя, а през последните седмици получих послания в своя подкрепа. Ще остана в Тотнъм и ще бъда на 100% отдаден в това тимът да постигне успехи”. 

Кейн бе голямата цел на Гражданите през лятото, но Гражданите така и не успяха да се договорят с Даниел Леви за един от най-добрите играчи в света в момента. 

За Тотнъм пък новините са отлични, след като тимът започна с 2 победи кампанията, а сега и отново със своя символ в редиците, определено може да атакува място в Топ 4. 

Кейн пропусна началото на кампанията заради почивката си след европейското първенство, като в неделя записа 20 минути от пейката при победата над Уулвърхемптън, дебютирайки през сезона.