Уест Хям привлече защитника на Челси Курт Зума за солидната сума от почти 30 милиона паунда. Така ли Сините вече са продали играчи през лятото за почти 140 милиона лири. 

Централният бранител подписа договор за 4 сезона с Чуковете и се очаква веднага да влезе в състава на Дейвид Мойс, след като изпадна от плановете на Томас Тухел. 

„Много съм щастлив и горд. Разговорът ми с мениджъра премина изключително бързо. Веднага усетих, че той иска да бъда в отбора му, който започна силно сезона и показа, че е много добър тим“ заяви Зума. 

„Уест Хям направи отлична минала кампания и има амбиция да надгради над това, а аз искам да му помогна да го направи“ добави футболистът, който спечели 2 титли на Висшата лига с Челси и Шампионската лига по време на периода си от 7 и половина сезона в Западен Лондон. 

„Курт е играч, когото следяхме от известно време. Той бе нашият първи избор и съм много щастлив, че успяхме да осъществим този трансфер. Той идва в амбициозен тим и със своя опит и сила ще ни бъде много пелезен. Нямам търпение да работим заедно“ изтъкна мениджърът Дейвид Мойс, чийто тим стартира със 7 точки от първите 3 мача във Висшата лига.