Манчестър Юнайтед е спечелил вчера срещу Уулвърхемптън с гол, който не е трябвало да бъде зачетен, обявиха анализаторите на Острова. 

Червените дяволи измъкнаха 1:0 на „Молиню“ след късно попадение на Мейсън Грийнууд и преди това серия спасявания на Давид де Хеа. 

Голът обаче предизвика сериозна полемика, тъй като в началото на атаката Пол Погба влезе с бутоните за една спорна топка срещу Рубен Невеш и прати съперника си на земята, но сигнал от рефера не последва, а впоследствие и ВАР не се намеси. 

„Това е нарушение. Погба не докосва топката, а удря съперника над глезена. Не мога да разбера как това не бе отсъдено като фаул? Съдията бе само на 2 метра от ситуацията. Няма значение дали Невеш пада на земята или не. Това е опасна игра. Всеки който разбира и малко от футбол ще каже, че това е нарушение, тъй като Погба е далеч от топката. Притеснително е когато уж опитен съдия пропуска подобна ситуация“ заяви Греъм Сунес. Дори и Рой се съгласи с него. 

„Най-лашото за Вълците е, че те играха много добре и въпреки това загубиха, а начинът по който падна гола, само слага допълнително сол в раната. Всички обичаме физическата страна в играта, но това бе нарушение. А позицията на Майк Дийн бе идеална. Ако той отсъди фаул никой от Ман Юнайтед няма да оспорва“ заяви ирландецът. 

„Невеш е твърде честен, но именно затова имаме съдия, който трябва да вземе точното решение. Ако не го направи ВАР трябва да го стори“ изтъкна гост-анализаторът Роби Кийн. 

В същото време Погба бе дипломатичен. „Това е ситуация 50-50. Случва се във всеки мач и то по няколко пъти. Ако реферът бе отсъдил нарушение, значи фаул има. Аз не мисля обаче, че го докоснах“. 

От лагера на домакините негодуваха и срещу липсата на спортсменство от страна на Юнайтед, след като гостите не извадиха топката от игра, а продължиха и вкараха. Преди това, когато Бруно Фернандеш бе на земята, Вълците прекъснаха мача.