Европейският вицешампион Англия срази Унгария с 4:0 като гост в мач от група I на световните квалификации игран в Будапеща. 

Англичаните не бяха убедителни през първото полувреме, но през второто се развихриха и набързо решиха всичко, като можеха да вкарат и още попадения. 

Така хората на Гарет Саутгейт продължават с пълен актив от 12 точки в групата след 4 мача, докато унгарците регистрираха първо поражение и останаха със 7 точки. 

Англичаните взеха топката още от началото, но бързо се видя, че имат проблеми срещу много добре подредения си съперник и не успяваха да стигат до добри атаки. 

Джак Грийлиш, който очаквано стартира за Трите Лъва, не успяваше да измисли нищо опасно и в резултат англичаните обикаляха около наказателното поле, без обаче да стигат до опасни положения. 

Стърлинг стреля много неточно, а след това и Магуайър засече след корнер, но над гредата. Грийлиш също не показа прецизност, а и Хари Кейн прати топката над целта при една ситуация. 

Домакините дебнеха за контри, като в един случай Стоунс за малко да сбърка, след като пусна топката зад гърба си, но компенсира след това добре, а в 40-ата минута Собослай стреля много високо от пряк свободен удар. 

В крайна сметка паузата дойде при 0:0, като Англия нямаше точен удар от общо 4 изстрела. Гостите владееха топката в 69,3% от времето, но това по никакъв начин не им помагаше. 

Англичаните обаче станаха по-опасни след паузата. В 51-ата минута Кейн пропусна чисто положение, когато от 12-13 метра стреля във вратаря, преди пробивът да бъде направен. Райс отне топката и подаде на Грийлиш вляво, който изчака да бъде дублиран от Маунт, който стигна до аутлинията и върна пред вратата, където от десетина метра Рахийм Стърлинг не сбърка. 

Това се случи в 55-ата минута, а само 8 след  това всичко бе ясно. Унгарците сбъркаха при изнасянето, Кейн продължи към Стърлинг вдясно и играчът на Ман Сити опита подаване успоредно на голлинията. Получи се лек рикошет в защитник, след което Кейн плонжира и с глава намери мрежата на домакините отново. 

В 68-ата минута след корнер Магуайър остана непокрит и вкара и трети гол за гостите, за да направи разгрома наистина сериозен. 

В оставащото време Стърлинг пропусна сам срещу вратаря, а след това и Кейн не успя да вкара, когато от чиста позиция стреля във вратаря Гулаши. Капитанът определено можеше да завърши с хеттрик в мача. 

В 87-ата минута англичаните стигнаха до нов гол. Калвин Филипс започна атаката, а Грийлиш осигури паса за Деклан Райс, който стреля слабо от двайсетина метра, но вратарят на домакините се издъни и допусна и четвърто попадение. 

Унгария – Англия    0:4

0:1    Стърлинг 55
0:2    Кейн 63
0:3    Магуайър 68
0:4    Райс 87

Унгария: Гулаши, Кечкеш, Орбан, Атила Салай, Бола (70 Варга), Клайнхайслер (82 Газдаг), Шефер, Шалай (66 Шалой), Фиола, Собослай, Адам Салай
Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Райс (88 Хендерсън), Филипс, Стърлинг, Маунт (83 Лингард), Грийлиш (88 Сака), Кейн