Сериозен скандал избухна във Висшата лига на Англия, след като ФИФА спря правата на 8 бразилски футболисти за предстоящите мачове на отборите им. 

Причината е искане от страна на Бразилската Футболна Асоциация, която остана недоволна от това, че клубовете на играчите, отказаха да ги освободят за мачовете на националните отбори, тъй като са в червената зона на Ковид 19 и след това подлежат на карантина при завръщането си на Острова. 

От световната централа се позовават на правилника, който налага 5-дневна забрана на футболистите за участие в мачове след края на периода за мачове на националните отбори, ако те не са били освободени. 

По този начин 5-те клуба, за които става въпрос, не могат да включват тези играчи за мачовете от първенството този уикенд, както и за европейските сблъсъци във вторник другата седмица. Периодът, който е посочен е 10-14 септември. 

Играчите, които не бяха освободени за мачовете на Бразилия бяха Рафиня от Лийдс, Фред от Манчестър Юнайтед, Тиаго Силва от Челси, Едерсон и Габриел Жезус от Манчестър Сити и Алисон, Роберто Фирмино и Фабиньо от Ливърпул. 

От ФИФА са се свързали с ФА по въпроса, като разговорите с Асоциацията, както и с правителството продължават. Наказанието на включва Ричарлисон, който бе освободен от Евертън за Олимпийските игри без това да е задължително. 

Преди това от Мексико, Парагвай и Чили поискаха спиране на правата на Раул Хименес (Уулвърхемптън), Мигел Алмирон (Нюкасъл) и Франсиско Сиералта (Уотфорд), така че потърпевшите клубове са общо 8.