Полша спря победния ход на Англия в световните квалификации, след като стигна до 1:1 във Варшава след гол в добавеното време. 

Преди това Хари Кейн вкара за гостите, които направиха силно второто полувреме и се виждаха победители, но в самия край домакините се добраха до скъпоценната точка. 

Равенството не променя кой знае колко ситуацията в групата, но все пак Трите лъва не успяха да се откъснат в челото. Те имат 16 точки, с 4 повече от Албания и пред 5 Полша, но без съмнение остават на полпозиция за директно класиране за световните финали. 

Домакините започнаха амбицирано със сериозна преса в половината на съперника. В 5-ата минута Пухач стреля от въздуха, но Стоунс блокира. Феновете също допринасяха за вдъхновението в редиците на поляците. 

Дружината продължи да натиска, но не успяваше да стигне до чисти ситуации, въпреки че поддържаше напрежение около наказателното поле. В 14-ата минута Модер не затрудни Пикфорд, след  като бе притиснат и от Уокър. 

Англичаните опитаха да вземат контрола, но липсваше скорост в атаките им. В 19-ата минута Маунт все пак прати топката над вратата, а след това Кейн реши да комбинира с глава, вместо да опита да тества Шченсни. 

Гостите установиха предимство в средната зона, но в 29-ата минута Пикфорд ги спаси. Левандовски проби отляво и подаде на Линети, след което продължи движението си и получи обратно, за да опита да прехвърли вратаря, но стражът се справи. 

Модер бе доста неточен, след което съперниците продължиха да бъде предпазливи и внимателни и в крайна сметка паузата дойде при 0:0. На път към съблекалните Глик и Магуайър нещо се сдърпаха, но реферът ги успокои с по един жълт картон. 

Втората част започна със ситуация за Англия, когато Грийлиш проби срещу Давидович и подаде успоредно на голлинията, но Шченсни успя леко да отклони топката. Трите лъва обаче определено започнаха доста по-опасно и Стърлинг донесе неприятности на полската защита, а след това и Шоу центрира опасно. 

В 53-ата минута Филипс стреля силно, но не затрудни вратаря. Това все пак бе първият точен изстрел за англичаните, които продължиха да атакуват и в 61-ата минута Магуайър стреля в гредата след свободен удар. Късмет за Полша!

В следващите минути темпото се вдигна, но домакините се поокопитиха. В 71-ата минута Левандовски стреля по земя, но Пикфорд спокойно спаси. Минута по-късно Англия поведе. 

Хари Кейн получи пред наказателното поле, остана свободен и реши да стреля от 23-24 метра. Получи се фалц, който обърка Шченсни, който не успя да реагира навреме и така топката се заби в долния ляв ъгъл на вратата. Това бе 41-ото попадение на нападателя с националния екип и едва второто дошло с удар извън наказателното поле.  

В 81-ата минута Пикфорд едва не закопа гостите. Пикфорд се забави и изрита топката в крака на Швидерски, след което тя се насочи към празната врата, но вратарят успя да я настигне и улови току пред голлинияна. Страхотен късмет за Англия. 

Гостите запазиха контрола, но в 89-ата минута Левандовски ги стресна. Той овладя по отличен начин една дълга топка и след това потърси далечния ъгъл, но неточно. 

Това обаче вдъхнови поляците и те изравниха в добавеното време. Първо удар на Линети бе блокиран, но топката остана в краката на Левандовски, той центрира меко отляво и Шимански засече във вратарското поле, за да забоде топката с глава в мрежата и да направи 1:1. 

Полша – Англия    1:1

0:1    Кейн 72
1:1    Шимански 92

Полша: Шченсни, Давидович, Глик (79 Хелик), Беднарек, Криховяк (68 Шимански), Юзвяк (80 Франковски), Линети, Модер, Пухач (80 Рибус), Букса (63 Швидерски), Левандовски
Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Райс, Филипс, Стърлинг, Маунт, Грийлиш, Кейн