Англия е докладвала Камил Глик на съдиите, след като полският национал си позволи да хване за брадичката Кайл Уокър при равенството 1:1 между двата състава в световна квалификация в сряда вечер.

Бранителят на Беневенто направи непозволените действия преди изпълнението на свободен удар в края на първото полувреме. Опитният централен защитник и Хари Магуайър бяха официално предупредени за участието си в спречкването между футболисти на двата отбора на почивката. Англия докладва инцидента на ФИФА, като Международната футболна централа ще се опита да разбере случилото се на терена.

Селекционерът на „Трите лъва“ Гарет Саутгейт потвърди, че е било докладвано на съдиите след края на срещата. „Пуснахме доклад и трябва да разберем какво се е случило. В момента все още събираме всички доказателства, така че няма причина да спекулирам допълнително. Опитваме се да разбреме какво точно се е случило и когато научим, ще уведомим и хората“, сподели наставникът за BBC Radio 5 Live. Медиите в Англия информираха, че Глип е обидил Уокър на расистка основа. Естествено, от полската футболна федерация отхвърлиха това.

Равенството на Англия означава, че тимът води в групата си с четири точки пред втория Албания и ще играе с Андора като гост и с Унгария у дома в предстоящите си световни квалификации през октомври.