Нападателят на Уест Хям Михаил Антонио съвсем очаквано и логично бе избран за играч на месец август във Висшата лига, след страхотното си представяне. 

Само за 3 мача той се отчете с 4 гола и 3 асистенции, а Чуковете започнаха отлично кампанията, като спечелиха 7 точки от тези срещи. 

Освен това с двете си попадения при 4:1 над Лестър Антонио изпревари Паоло ди Канио и се превърна в най-резултатния играч на Уест Хям в ерата на Висшата лига. 

„Всеки иска да постигне нещо историческо за клуба, в който играе. Аз обаче не съм си представял, че ще се превърна в най-добрия реализатор на Уест Хям. Сега искам да стигна възможно най-далеч и никой да не може да ме догони“ заяви нападателят, който преди 10 години играеше за Колчестър  в Лига 1. 

Той се пребори с конкуренцията на Мейсън Грийнууд, Маркос Алосно, съотборника си Саид Бенрама, Ерик Дайър и Демарай Грей, за да спечели отличието. Уест Хям подновява битката в английския елит с гостуване срещу Саутхемптън утре, а Антонио се надява, че ще продължи да бележи.