Кристъл Палас спря серията на Тотнъм от 3 поредни победи след категоричен успех с 3:0 на своя „Селхърст Парк”. Двубоят бе първи от 4-ия кръг на Висшата лига. 

Хората на Патрик Виейра изиграха силен мач и съвсем заслужено спечелиха първия си успех през кампанията с голове след паузата. Големият герой бе дебютантът Одсон Едуар, който вкара два пъти, а Уилфред Заха се отчете с попадение и асистенция. 

Шпорите бяха лишени от важни фигури, след като Хюн Мин Сон и Стивън Бергвайн липсваха поради травми и това определено оказа влияние, като тимът игра доста слабо. 

Домакините бяха по-добри през по-голямата част от сблъсъка, като в края на първото полувреме Конър Галахър пропусна да реализира, когато бе намерен във вратарското поле, но стреля в тялото на Лорис. 

Скоро след паузата стана интересно. Танганга направи цинично нарушение срещу Заха, като го блъсна при пробив на съперника и двамата едва не се сбиха, като получиха жълти картони в 52-ата минута. 

Малко след това защитникът на Тотнъм закъсня при едно единоборство и спъна Аю, за да получи второ официално предупреждение и да бъде изгонен. 

Нуно Санто пусна в игра Бен Дейвис, но точно той в 74-ата минута спря центриране на Галахър с ръка, която бе далеч от тялото. Дузпата бе категорична, а Заха бе безкомпромисен от бялата точка, за да даде аванс на Орлите. 

В 84-ата минута домакините подпечатаха триумфа. Привлеченият от Селтик Одсон Едуар бе на терена от няколко секунди, когато получи топката от Заха, с първото си докосване я укроти, а с второто с левия крак я прати във вратата на Лорис с прецизен изстрел. Фантастичен дебют за французина, който в добавеното време се разписа отново, когато остана непокрит и отново реализира, този път след пас на Галахър. 

Така Палас вече има 5 точки, а феновете бяха в екстаз от новото попълнение Одсон Едуар, докато Шпорите останаха с 9, регистрирайки тежка загуба.