Джак Грийлиш се нареди до Уейн Руни, след като снощи бе с основен принос за победата на Манчестър Сити над РБ Лайпциг с 6:3 в Шампионската лига. 

Атакуващият халф се отчете с гол и асистенция и така стана първият англичанин от Руни през 2004-а, който прави подобно нещо в дебюта си в най-силния европейски клубен турнир. 

Грийлиш реализира с отличен фалцов удар и след мача обяви, че може да преодолее абсолютно всеки в ситуация един на един. 

„Топката дойде при мен и когато съм в подобна позиция и атакувам наказателното поле, мога да се справя с абсолютно всеки. Радвам се, че се получи толкова добре и вкарах“ заяви Грийлиш след мача. 

„През първото полувреме имах няколко ситуации, но ги пропуснах и затова съм доволен, че този път се получи. Беше страхотно преживяване. Очаквах участието си в турнира от известно време и просто нямах търпение. Получи се мач, в който имаше всичко. Радостни сме, че спечелихме, защото съперникът разполага с много силни и енергични млади футболисти“ добави той. 

„Видях, че другият мач от групата между Брюж и ПСЖ е завършил наравно и това потвърди, че в тези двубои всичко може да се случи. Затова турнирът е толкова хубав и беше много приятно“ каза още Грийлиш. 

Той разкри и за какво е била дискусията с Пеп Гуардиола в един момент, като призна, че е ставало въпрос за работата му в защита и това, че босът не е бил особено доволен от нея. 

„Ставаше въпрос за играта ми в дефанзивен план. Мениджърът харесва тези действия и аз ще го послушам, защото той е направил наистина много в играта“.