Един от класическите отбори в Англия – Дарби Каунти, ще получи наказание от отнемане на 9 точки заради нарушаване на финансовите правила на Футболната лига. 

Овните, които се водени от Уейн Руни, са постигнали принципно споразумение да получат по-малка санкция и ще имат възможност да компенсират това до края на кампанията, тъй като ще се окажат на дъното на класирането на Чемпиъншип. 

В момента те са със 7 точки, а след отнемането ще имат минус 2. От началото на кампанията обаче са минали само 7 кръга, като първият изпадащ в момента – Блекпул е с 5 точки. 

Отборът ще бъде заплашен с отнемане на още 3 точки в случай на ново нарушение, но така или иначе най-накрая е на път да приключи сагата, която продължава вече 18 месеца. Официалното съобщение ще бъде съвсем скоро. 

Обвинението срещу Дарби е от януари 2020-а. Тимът е със забрана за трансфери и успя да оцелее във второто ниво на английския футбол в последния кръг от миналия сезон. 

Клубът отдавна е за продан, но все още не може да се намери купувач, като надеждите са, че това сега ще се промени, след като има яснота относно наказанието от Футболната лига.