Скандалите в Нюкасъл никога не спират и сега обстановката в клуба отново е силно напрегната. 

Английските медии съобщават, че на една от тренировките през тази седмица едва не се е стигнало до сбиване между нападателя Дуайт Гейл и помощник-треньора Греъм Джоунс. 

Двамата си разменили гневни реплики, тъй като футболистът е недоволен, че не играе, след което капитанът Джамал Ласелс е трябвало да застане помежду им, за да не се стигне до нещо по-сериозно. 

Както е известно собственикът на Свраките Майк Ашли така и не може да продаде клуб, въпреки че се опитва да го направи вече дълго време и феновете са все по-ядосани. 

В същото време привържениците искат главата на мениджъра Стив Брус, който обаче и вчера заяви, че не се смята да напуска. Сега се говори, че и част от футболистите не са никак доволни от наставника. 

Нюкасъл започна сезона с едва 1 точка от първите си 4 мача и е в зоната на изпадащите. Тази вечер отборът приема Лийдс в първи мач от 5-ия кръг на Висшата лига и въпреки проблемите и напрежението, играчите са амбицирани да спечелят първия си успех за кампанията срещу съперник, който има с точка повече от тях.