Нюкасъл и Лийдс изиграха великолепен мач на „Сейнт Джеймсис Парк“, с който се откри 5-ия кръг на Висшата лига и завърши без победител – 1:1. 

И двата тима могат да съжаляват, че не спечелиха, като след равенството те остават без победа. Свраките имат 2 точки, а техният съперник 3. 

Сблъсъкът предложи общо 39 удара към двете врати, от които 22 за Лийдс. Точните бяха 16 – 7 за домакините и 9 за гостите. В крайна сметка обаче, победител нямаше. 

Двубоят бе наистина страхотен. Темпото бе много високо, а положенията следваха едно след друго и всеки можеше да спечели. 

Гостите от Лийдс поведоха в 13-ата минута, когато Рафиня центрира отдясно, топката обаче бе пропусната от Родриго и спря в мрежата на домакините. 

Свраките веднага потърсиха изравняването и първо Алмирон стреля неточно, а след това вратарят Мелие спаси по фантастичен начин удар на Жоелинтон. 

В 35-ата минута Мат Ричи удари гредата преди в 44-ата Алан Сен-Максимен да изравни. Французинът бе най-добрият за своя тим и отбеляза с диагонален удар. 

В добавеното време на първата част Рафиня бе намерен на чиста позиция, но се забави и ударът му бе блокиран, а след това Жуниор Фирпо прати топката над целта. Наистина страхотен пропуск. 

След паузата мачът продължи по същия начин. Дарлоу предотврати автогол на Ласелс за домакините с отлично спасяване, след което на другия край Сен-Максимен тества Мелие с мощен удар. 

Бамфорд и Сен-Максимен също имаха шансове, но в крайна сметка вратарите демонстрираха фантастичната си класа и така двата тима взеха по точка, макар че и в последната секунда имаше ситуация за Лийдс.