Полузащитникът на Уотфорд Огенекаро Питър Етебо ще бъде извън игра в следващите пет месеца, след като скъса бедрен мускул в мача с Нюкасъл.

25-годишният футболист, който играе под наем от Стоук, получи травмата в края на двубоя, завършил при равенство 1:1 миналия уикенд във Висшата лига. Етебо бе прегледан от медицинския щаб на клуба след оттеглянето си, като продължителността на отсъствието му бе потвърдена от „стършелите“ в четвъртък.

„Полузащитникът Питър Етебо скъса бедрен мускул в края на мача с Нюкасъл миналия уикенд и се очаква да отсъства между 4-5 месеца. Друг от халфовете Том Клевърли бе заменен, след като се почувства замаян на полувремето в събота след удар в лицето. Той следва протоколите за подновяване на тренировки след сътресения тази седмица и ще бъде на разположение за гостуването на Лийдс Юнайтед. Това е вярно и за вратаря Даниел Бахман, който поднови пълноценни тренировки тази седмица, след като се справи с лек проблем в коляното“, се казва в изявлението на новака в Премиършип, добавяйки информация за Клевърли и Бахман.

Уотфорд ще се опита да запълни празнината от липсата на Етебо, като сред опциите им в средата на терена са играещият под наем Озан Туфан, бившият полузащитник на Тотнъм Муса Сисоко и дошлият също през лятото Имран Лоуза. Нигерийският национал Етебо прекара части от последните два сезона под наем от Стоук в Хетафе и Галатасарай, преди да заиграе на "Викъридж Роуд".