За първи път от 57 години цели 5 тима са без победа след изиграването на 6 кръга от кампанията в английския елит, отчита „Дейли Мейл“. 

Саутхемптън, Нюкасъл, Лийдс, Бърнли и Норич все още не могат да спечелят и логично са на последните места, което увеличава напрежението върху техните мениджъри. 

През 1964-а година в подобна ситуация изпаднаха Уулвърхемптън, Астън Вила, Бирмингам, Бърнли и Съндърланд, като тогава от тях изпаднаха Вълците и Бирмингам, докато Черните котки се изкачиха до 12-ото място в края на сезона. 

Сега от закъсалите отбори Светците имат 4 точки, Свраките и Лийдс са с по 3, Виненочервените 2, а Канарчетата са без точка и са в най-тежко поражение. 

Саутхемптън все пак изглежда с най-големи шансове да се измъкне от неприятностите, защото има най-добрата защита от всички останали и е допуснал само 7 гола. Нюкасъл и Лийдс са получили по 14, Бърнли – 11, а Норич цели 16. Освен това тимът на Ралф Хазенхютъл направи равенства срещу Ман Юнайтед и Ман Сити. 

Потенциал изглежда, че има и при Лийдс, на фона на стабилния минал сезон, докато за останалите ситуацията не изглежда добре. Най-закъсали са Канарчетата, чиято серия от 16 поредни загуби в елита продължава и не е ясно кога ще спре. Тимът не само че получава много голове, но е вкарал едва 2 пъти и това е на път да го обрече на изпадане рано-рано.