Евертън е отборът, който не спира да се бори и до момента е спечелил най-много точки от губещи позиции във Висшата лига, отчете статистиката. 

Вчера Карамелите стигнаха до 1:1 при гостуването си на Манчестър Юнайтед, въпреки че изоставаха на почивката и така записаха 7-ата  си точка, след  като са били назад в резултата. 

Освен това с 14 точки от 7 срещи тимът прави най-доброто си представяне на този етап от сезона от 2004-05, когато в края на кампанията завърши 4-и и Рафа Бенитес с право е доволен. 

„Много съм доволен, защото да дойдем на този стадион, да играем толкова добре в защита и да имаме толкова шансове за гол, бе нещо много хубаво. Трябва да се гордеем от представянето си и това се дължи на здравата отборна работа“ заяви наставникът. 

Героят Андрос Таунзънд, който вкара 5-ия си гол за кампанията пък обяви, че празнуването в стил „Роналдо“ е било израз на уважение към португалската суперзвезда. 

„Той е моят идол. Израстнах гледайки го и с часове се опитнах да копирам техниката му. Явно е трябвало да тренирам повече начина, по който празнува, тъй като не беше добро изпълнение. Това обаче бе от уважение към него“ заяви футболистът.