Тотнъм прекъсна серията си от 3 поредни загуби във Висшата лига, след като надви Астън Вила с 2:1, макар че Хари Кейн отново не вкара. 

Пиер-Емил Хойберг вкара за лондончани в 27-ата минута след пас на Хюн Мин Сон и на почивката домакините заслужено водеха. 

След паузата обаче Вила се подобри и Оли Уоткинс изравни с удар отблизо в 67-ата минута. Само 4 минути по-късно обаче, центриране на Сон бе отклонено от Мат Таргът в собствената си врата и така Шпорите стигнаха до триумфа, след който имат 12 точки. 

Голямата изненада дойде в лондонското дерби между Уест Хям и Брентфорд, което Чуковете загубиха с 1:2. Брайън Мбемо откри след добавка за Пчеличките в 20-ата минута и сигнал от системата на голлинията, че топката е преминала зад нея. 

Натискът на домакините даде резултат чак в 80-ата минута, когато Райс отклони топката след корнер и Джаред Боуен изравни с мощен шут. Изглеждаше, че мачът ще завърши наравно, когато в 94-ата минута Брентфорд изпълни свободен удар, Янсон стреля с глава, Фабиански отрази, но резервата Уиса бе на точното място и реализира. 

Така новакът постигна третата си победа за сезона и е 7-и с 12 точки, докато Чуковете останаха с 11. 

В третия мач от по-ранните Кристъл Палас измъкна 2:2 от Лестър след вдъхновяващи смени от Патрик Виейра. Келечи Ихеаначо и Джейми Варди дадоха солиден аванс на Лисиците на почивката. 

Орлите обаче не се предадоха и в 61-ата минута Майкъл Олисе намали, а в 72-ата, само 48 секунди след като се появи в игра, бившият играч на Лестър Джефри Шлуп изравни. 

Така хората на Брендън Роджърс са 13-и с 8 точки, като са без победа в 4 мача, докато Палас продължи с възхода си и макар и само с една победа има 7 точки, като загуби само веднъж в 5 двубоя.