Бразилия последва Аржентина и също обяви, че няма са пусне по-рано звездите от Висшата лига да се приберат на Острова. 

9 играчи от английския елит бяха повикани в състава на Селесао за двубоите срещу Венецуела, Колумбия и Уругвай. Това са Дъглас Луис от Астън Вила, Едерсон и Жезус от Ман Сити, Алисон и Фабиньо от Ливърпул, Тиаго Силва от Челси, Фред от Ман Юнайтед, Емерсон от Тотнъм и Рафиня от Лийдс. 

Клубовете от Англия се надяваха, че футболистите ще бъдат освободени по-рано, но някои от световните квалификации в Южна Америка са едва 24 часа преди подновяванета на сезона във Висшата лига на 16 октомври, така че няма шанс те да играят. 

„Никога не е имало възможност те да се върнат в Англия преждевременно. Все пак са повикани и за трите ни мача“ заяви селекционерът на Бразилия Тите, като на практика потвърди думите на наставника на Аржентина Лионел Скалони за Ромеро и Ло Селсо от Тотнъм, както и за Мартинес от Вила. 

Други тимове от Висшата лига с играчи от Колумбия, Уругвай, Еквадор и Парагвай също ще имат проблеми. Миналия месец някои клубове не пуснаха играчите си да се върнат за мачовете на националните тимове, което предизвика сериозен скандал. Сега до страните от червената зона могат да пътуват единствено ваксининираните.