Нюкасъл Юнайтед официално има нов собственик! Консорциумът от Саудитска Арабия придоби 80% от клуба и така сложи край на 14-годишното управление на Майк Ашли. 

От Висшата лига потвърдиха промяната на собствеността в специално съобщение, в което специално уточниха, че Кралско Саудитска Арабия няма да контролира клуба. 

„Всички страни се съгласиха, че е крайно време да се сложи край на дългата несигурност около собствеността на Нюкасъл. Ние получиха необходимите гаранции, че Кралство Саудитска Арабия няма да контролира клуба. Доволни сме, че процесът бе завършен и това донесе яснота за организацията и нейните фенове” се казва в официалното съобщение. 

Сделката е на стойност 300 милиона паунда, като привържениците на Свраките сега очакват сериозни инвестиции и завръщане на Свраките в битката за челните позиции, където те не са били от доста дълго време. 

Времето на Майк Ашли бе изпълнено с протести към неговото управление и няколко изпадания в Чемпиъншип. Сега тимът също стартира лошо и е без победа в 7 мача от Висшата лига, като едно то първите неща на новите собственици ще бъде вероятно да се разделят с мениджъра Стив Брус.