Англия победи без проблеми Андора с 5:0 и направи поредната си крачка към световните финали в Катар през 2022 година.

"Островитяните" са еднолични лидери в група "I" с 19 точки от 7 мача - 6 победи и 1 равенство. Андора пък е на пета позиция в групата с едва три точки.

Головете за гостите вкараха Бен Чилуел (17), Букайо Сака (40), Тами Ейбрахам (59), Джеймс Уорд-Праус (79) и Джак Грийлиш (86).

Трябва да се отбележи, че тази среща влезе в историята, след като бе ръководена изцяло от женска бригата, начело на която бе Катерина Монзул от Украйна.

Двубоят пък можеше и да не се проведе по предварителен план, тъй като вчера избухна пожар на Националния стадион в Княжеството, но от УЕФА взеха нужните мерки и срещата започна в уречения ден и час.

Англия изцяло доминираше в срещата, създаде една дузина чисти голови положения, вкара пет попадения и в крайна сметка заслужено си взе победата и трите точки.

Домакините от своя страна не си повярваха, че могат да измъкнат нещо от този мач и логично бяха разгромени. Така Англия записа нов успех и крачи към Катар 2022. 

В друга среща от тази група Албания излъга с 1:0 Унгария в Будапеща с гол на Армандо Броя в 80-ата минута и остава в битката за световните финали.