Англия не успя да победи Унгария и двубоят на „Уембли“ приключи при 1:1, с което Трите Лъва бяха забавени по пътя си към световните финали. 

Мачът започна с проблеми с феновете на гостите, които след това ликуваха, тъй като Маджарите поведоха от дузпа, но Джон Стоунс бързи изравни. 

Англичаните доминираха и имаха повече ситуации, но чистите положения не бяха много и може би закономерно те трябваше да се задоволят само с точка и останаха твърде далеч от онова 4:0 на унгарска земя преди месец. 

Въпреки равенството тимът на Гарет Саутгейт е лидер в група I с 20 точки, което е с 3 повече от Полша. Унгарците имат 11 точки. 

Двубоят започна с проблеми на трибуните, предизвикани от твърде агресивните фенове на гостите. 

Те освиркаха играчите, които по традиция коленичиха  в самото начало, за да подкрепят кампанията против расизма и дискриминацията. 

Последвал обаче негативен и вероятно расистки коментар към един от стюардите, за да се стигне до сблъсък с полицията, която е използвала палки и гумени куршуми, за да въдвори ред. Направен е и един арест. 

Иначе мачът започна с предимство за домакините и в 7-ата минута Грилийш върна опасно към Хари Кейн, но защитник се намеси. Последва неточен удар на голмайстора на Трите Лъва малко по-късно. 

Унгарците опитваха да нападат, когато могат и Шалай стреля над вратата. Така се стигна до 22-ата минута, когато при една атака на гостите Шоу видгна високо крака си и удари Него, а съдията отсъди дузпа. ВАР потвърди, че нарушение е в наказателното поле и Шалай бе точен от бялата точка. Шок  на „Уембли“. 

Веднага след това и домакините претендираха за дузпа, която не получиха, но пък те изравниха сравнително бързо. Фил Фодън изпълни отлично свободен удар и Джон Стоунс засече на далечната греда, за да направи 1:1 в 37-ата минута. 

Грийлиш пропусна момента да стреля при една ситуация преди почивката, а в самия край на полувремето Стърлинг засече отблизо, но Гулаши спаси. След паузата англичаните продължиха да бъдат по-активни. 

Гулаши лесно се справи с удар на Кейн, а и след корнер Стоунс отново засече, но този път покрай вратата. Букайо Сака влезе вместо Грийлиш, а унгарците трудно успяваха да организират някакви атаки в този период. 

Стърлинг накара унгарския страж отново да се намесва, а в 73-ата минута Кейн бе изведен много добре от Сака, но прати топката встрани с опит по диагонала. Гостите пък имаха добра възможност в 84-ата минута, но Холендер стреля разочароващо неточно. 

Фодън и Ейбрахам имаха ситуации, които пропуснаха и в крайна сметка двубоят завърши без победител, което разбира се бе крайно разочароващо за домакините. 

Англия – Унгария    1:1

0:1    Шалай 24 дузпа
1:1    Стоунс 37

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Мингс, Шоу, Райс, Фодън, Маунт, Стърлинг (76 Хендерсън), Кейн (76 Ейбрахам, 93 Уоткинс), Грийлиш (62 Сака)
Унгария: Гулаши, Кечкеш, Ланг, Него (93 Бола), А. Наги, Шефер (79 Весей), З. Наги, Собослай (92 Николич), Шон (68 Холендер), Шалай (79 Хан)