Брендан Роджърс не е заинтригуван от възможността да поеме Нюкасъл Юнайтед. Според различни източници, мениджърът на Лестър иска да остане в клуб от Висшата лига и в момента е сред обсъжданите варианти за следващ наставник на „Етихад“, ако и когато Пеп Гуардиола се раздели с Манчестър Сити.

Ако информацията е правилна, това демонстрира, че широкоразпространеното противоречие около новите собственици на Нюкасъл вероятно не предразполага към сделка, имайки предвид и слуховете за интерес от Сити. „Гражданите“ са по-утвърдени, като посоката, по която са поели „свраките“ след закупуването от саудитски консорциум, все още не е изяснена. Все още не е ясно и бъдещето на сегашния мениджър Стив Брус, който съвсем скоро може да бъде освободен от поста.

Тази липса на план може да бъде проблем за Роджърс, за разлика от дългосрочната стратегия на Сити, която включва и много други клубове в мрежата на Сити Футбол Груп. Бившият мениджър на Ливърпул впечатли на „Анфийлд“, когато започна работа, подобрена от наследника му Юрген Клоп под управлението на собствениците FSG, и следващото му назначение в Селтик успя да удържи вечния съперник Рейнджърс, който впоследствие стана шампион след напускането на Роджърс и идването на Нийл Ленън.

Стивън Джерард, който изведе Рейнджърс до титлата в Шотландия, също е сред вариантите за нов наставник на „Сейнт Джеймсис Парк“. За две години в Лестър, Роджърс последва трофеите в Селтик с ФА Къп миналата година, както и два завършека в топ 5 на Висшата лига.