Нюкасъл трябва да направи всичко, за да привлече Стивън Джерард за нов мениджър, твърди бившият нападател на Ливърпул Питър Крауч. 

Стив Брус със сигурност ще бъде освободен съвсем скоро, но новите собственици явно все още търсят най-добрият негов заместник. 

Спряганите имена са много, но за Крауч няма никакво съмнение, кой е най-подходящ, въпреки че смята, че пътят на Стиви Джи води към „Анфийлд“. 

„Той създаде невероятна атмосфера и сплотеност в съблекалнята на Рейнджърс и тържествата след титлата го показват. Иглах с него 3 сезона и всеки ден му се възхищавах на лидерството, страстта, отдадеността и професионализма. За мен дори бе по-важна неговата оценка за играта ми, а не тази на треньора“ заявява Крауч в колонката си в „Дейли Мейл“. 

„Когато той влезеше в стаята, веднага се разбираше. Като мениджър ще бъде същото. Имам невероятно уважение и възхищение към него. В Глазгоу постигна много и най-логичното е от Нюкасъл да го потърсят. Който и да заеме позицията ще трябва да преобрази Свраките, но Джерард направи това и в Рейнджърс, с много по-малък бюджет“ добавя той. 

„Ако съм фен на Нюкасъл, бих искал точно някой като него. Не трябва обаче да се заблуждаваме, че пътят му води към Ливърпул и той ще бъде следващия мениджър на Червените. Трябва да бъде и чакането ще си струва. Все пак трябва да е наясно, че ако се съгласи да поеме Нюкасъл, е възможно и да се провали. Ако обаче получи време и шефовете бъдат търпеливи, тогава ще успее“ категоричен е Крауч.