Английските грандове, които гледат към новата звезда на Лийдс Юнайтед  - Рафиня, вече са наясно, че ще трябва да платят сериозна сума за евентуалното му привличане. 

Бразилецът блесна през миналия сезон и мнозина очакват да се подобри още повече, след като стигна и до националния отбор на страната си, което определено е признак на качество. 

Отдавна се говори, че той е в полезрението на Челси, Ман Юнайтед и Ливърпул, като мърсисайдци се считат за най-сериозния кандидат за подписа му. Цената му обаче вече е 50-60 милиона паунда, което е два пъти повече от оценката на популярен интернет-сайт. 

„Той все още е много млад и му предстоят много предизвикателства. Няколко клуба го следят, като Ливърпул го харесва много. Засега обаче няма нищо официално. Освен това не знам как определят цената му, която в момента е много ниска“ заяви агентът на Рафиня Деко. 

„Той със сигурност струва много повече от това, което обявява Trdnfermarkt. Когато пък се говори, че го искат някои от най-силните тимове, цената се вдига още“ твърди друг агент – Едуардо Урам. 

Така или иначе по всичко изглежда, че наддаването за Рафиня тепърва започва, а с още силни мачове той само би увеличил стойността си, което ще бъде добре дошло за Лийдс.