Евертън загуби един от най-важните си играчи за доста време, след като се оказа, че Абдулай Дукуре е с пукната кост на крака след мача срещу Уест Хям. 

Полузащитникът започна сезона с 2 гола и 4 асистенции и се превърна в ключова фигура за Рафа Бенитес, но сега се очаква да пропусне между 6-7 седмици от игра. Малко е вероятно да бъде на линия за градското дерби срещу Ливърпул на 1 декември. 

Добрата новина е, че операция няма да се наложи, каквито бяха първоначалните информации, но Карамелите така или иначе се лишават от много важен футболист за доста мачове. 

Ситуацията в халфовата линия наистина е неприятна, тъй като Андре Гомес и Фабиан Делф също са с травми, така че най-вероятно повече възможности за изява ще получи Том Дейвис. Жан-Филип Гбамен също е вариант. 

Както е известно нападателите Доминик Калвърт-Люин и Ричарлисон пропуснаха последвните няколко срещи на Сините от Мърсисайд, а и участието им в предстоящия сблъсък срещу Уотфорд не е сигурно, така че положението за Евертън е наистина неприятно.