След дни на слухове и спекулации Нюкасъл Юнайтед очаквано уволни мениджъра Стив Брус. Още след идването на новите собственици на 7 октомври това бе основната тема, като се очакваше освобождаването да се случи доста по-рано. 

В крайна сметка Брус изведе отбора и за мача срещу Тотнъм в неделя, който обаче бе загубен с 2:3 и това остави Свраките в дъното на класирането без успех. В крайна сметка 3 дни по-късно раздялата стана факт. 

От клуба усилено търсят заместник на наставника, като се споменават редица имена, а през последните дни се счита, че фаворит за позицията и бившият бос на Борнемут Еди Хау, който се справи отлично начело на Черешките, а в момента е и без работа. Бившият треньор на Рома Пауло Фонсека, както и Франк Лампард също са сред вариантите. Временно отборът ще бъде воден от помощника Греъм Джоунс. 

Под ръководството на Брус Нюкасъл записа две 13-и и 12-о място във Висшата лига, но тези години бяха изпълнени с напрежение и скандали, а и феновете открито демонстрираха това, че не го харесват. През този сезон отборът не успя да спечели нито един от първите си 8 мача и е предпоследен в подреждането. Той пое отбора през юли 2019-а и записа 28 победи, 28 равенства и 41 загуби с него. 

60-годишният специалист заяви наскоро, че това може да бъде и последниата му работа. Той ще се утеши със солидна компенсация, в размер на 7-8 милиона паунда, а в клуба се надяват, че идването на нов мениджър ще бъде само началото на сериозния прогрес, който се очаква.