Нападателят на Лестър Патсон Дака избухна с хеттрик за 9 минути и общо 4 гола, за да изведе Лисиците до победа над Спартак Москва с 4:3 в руската столица в мач от Лига Европа. 

Замбиецът, който през уикенда влезе от пейката и вкара при триумфа на своя тим над Манчестър Юнайтед с 4:2, сега бе център на внимание, като помогна на отбора си да навакса пасив от 0:2 и замести по отличен начин Джейми Варди, получил почивка. 

Александър Соболев вкара в 11-ата минута след удар и рикошет, а Джордън Ларсон удвои в 44-ата, но Дака върна интригата почти веднага с последното отиграване за полувремето, когато бе изведен от Ихеаначо. 

Само 3 минути след подновяването на играта двамата комбинираха отново и Дака изравни, а в 54-ата минута вече бе с хеттрик на сметката си. Този път асистенцията бе на Юри Тилеманс. 

В 78-ата минута замбиецът отново демонстрира способността си да се измъква в празното пространство, като този път получи топката от Мадисън и подпечата триумфа, макар че след това Соболев успя да върне един гол за крайното 3:4. 

Победата бе първа в групата за Лестър, след която тимът събра 4 точки и запази шансове да продължи напред. Спартак има 3, а лидерът Легия Варшава, който е с 6 може да дръпне още след мача си срещу Наполи.