Клаудио Раниери записа първа победа начело на намиращия се в трудна позиция Уотфорд, след като "стършелите" разбиха Евертън с 5:2 като гост в мач от деветия кръг на Висшата лига. Италианският специалист имаше кошмарен дебют начело на тима с поражение от Ливърпул с 0:5, но днес показа, че може да бъде човекът, който ще запази елитния статут на Уотфорд с ценен успех.

Двубоят на "Гудисън Парк" започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в третата минута с гол на халфа на Том Дейвис, но само десет минути по-късно нападателят на гостите Джошуа Кинг изравни.

В 63-та минута бразилският национал Ричарлисон отново изведе Евертън напред, но в заключителните 15 минути възпитаниците на Раниери отнесоха своя съперник с четири бързи гола. Юрай Куцка изравни в 78-та минута, а Кинг оформи своя хеттрик с попадения в 80-та и 87-ма минута, преди Емануел Денис да оформи крайното 5:2 в полза на Уотфорд.

По този начин Уотфорд вече има 10 точки и се отдалечи от зоната на изпадащите, заемайки 14-то място, докато Евертън на Рафа Бенитес записа второ поредно поражение и е на осма позиция с актив от 14 точки.

Останалите резултати:

Кристъл Палас - Нюкасъл 1:1

Лийдс - Уулвс 1:1

Саутхемптън - Бърнли 2:2.