Утре един опитен мениджър ще влезе в историята на английския футбол, като се превърне в треньора с най-много мачове в професионалната история на играта. 

72-годишният Нийл Уорнък ще запише своя двубой №1602, когато Мидълзбро излезе срещу Лутън в мач от Чемпиъншип. 

„Явно съм бил добър в работата си, за да стигна дотук“ заяви Уорнък след загубата през уикенда от Бирмингам, когато изравни рекорда със своя двубой №1601. 

Той започва през 1987-а в Скарбъро и оттогава е ръководил общо 14 различни клуба, като е печелил промоции рекордните 8 пъти. Ветеранът в професията обаче признава, че никога не е очакквал, че ще стигне дотук. 

„Никога не съм искал и не съм си представял, че ще постигна нещо подобно. След още няколко мача ще стана №1 по срещи в Лигата. Надявам се, че ще запазя работата си още известно време“ заяви Уорнък. 

Утре вече той ще счупи рекорда на Дарио Грейди, когото изравни. След тях в момента остават Фред Евърис с 1524, Сър Алекс Фъргюсън с 1503 и Брайън Клъф с 1451. 

„Винаги съм се наслаждавал на работата си и съм се стремил да зарадвам клубовете, в които съм работил. Исках да накарам хората да се усмихват и наслаждават на живота, защото играта е твърде сериозна“ заявява Уорнък, който на 1 декември ще стане 73 години.