Унай Емери може да дебютира начело на Нюкасъл още в събота срещу Брайтън или поне това е надеждата на Свраките да се случи. 

Според „Дейли Мейл“ разговорите между двете страни са се ускорили и надеждите на новозабогателия английски клуб е до 48 часа сделката да бъде потвърдена официално. 

Нюкасъл ще трябва да плати неустойка от 7 милиона евро на Виляреал за освобождавето на Емери. Според информации в испанските медии при Жълтата подводница не знаят нищо за подобна възможност. Във вторник тимът победи Йънг Бойс в Шампионската лига, което може да се окаже последният двубой за специалиста начело на отбора. 

Твърди се, че за Аманда Стейвли, която ръководи нещата при Свраките, откакто собствеността бе сменена, новият мениджър вече е осигурен и бившият бос на Арсенал ще се завърне на Острова с договор за 3 години. 

В сряда испанецът навършва 50 години и може да получи страхотен подарък за него. Нюкасъл все още е без победа във Висшата лига за сезона, но през януари се очакват сериозни инвестиции в нови играчи, които трябва да помогнат за спасението.