Лутън разочарова Мидълзбро и неговия бос Нийл Уорнък в историческата за него вечер, побеждавайки с 3:1 съперника си от североизток. 

Специалистът се превърна в мениджъра с най-много мачове в историята на професионалния английски футбол, записвайки двубой №1602 в кариерата си. 

Боро поведе още през първото полувреме след гол на 18-годишния Джош Кобърн, а след това можеше да получи и дузпа, но реферът подмина ситуацията. 3 гола за 5 минути след паузата, Лутън успя да направи знаменит обрат и да спечели, разписвайки се на три пъти между 57-ата и 62-ата минути. 

«Просто загубихме концентрацията си. Истината обаче е, че всичко трябваше да е приключило до почивката. Не знам, как това положение може да не е дузпа. Освен това головете, които получихме, можеха да бъдат избегнати» заяви Уорнък, който не успя да се зарадва от рекорда си. 

Мидълзбро загуби за втори път поред и се смъкна до 14-о място в класирането с 21 точки, но изостава от зоната на плейофите на едва 3 точки, като от 6-ия Лутън до 19-ия Престън разликата е само 6 точки, така че всичко може да се случи.