Рой Кийн и другите анализатори на „Скай Спортс“ бяха крайно критични към Манчестър Юнайтед след дербито срещу Сити, загубено с 0:2 вчера. 

В типичния си стил ирландецът обяви, че е шокиран от слабото представяне на Червените дяволи, които не са имали абсолютно никакъв шанс да вземат нещо от мача. 

„Те бяха невероятно зле. Имаше голяма разлика в класите, в качеството и при взимането на решенията, изобщо във всичко. Беше изумително колко слаб бе Юнайтед. Сити просто си поигра с тях“ заяви Кийн. 

„Вижте само втория гол и поведението на Шоу и Де Хеа. Какъв шанс имаше с тези играчи? Аз просто се отказвам да вярвам в тях, просто се предавам. Освен това „Олд Трафорд“ вече не е трудно място за гостуване. Изобщо. Отборите идват тук и просто се забавляват. Вторият гол точни преди паузата реши всичко. Просто нямам думи. Тук става въпрос за характер, а някои играчи просто не са за този отбор. Изобщо не се изненадах, когато Баи си вкара автогол, той просто носи това в себе си“ добави той. 

„Оле е под напрежение още от първия ден, в който дойде в отбора, просто защото още тогава мнозина не вярваха, че е подходящ за поста. Винаги съм защитавал Солскяер, но в крайна сметка той е мениджър на отбора и заедно с екипа си трябва да извлече повече от тези футболисти“ каза още Кийн.