Мениджърът на Астън Вила Дийн Смит беше уволнен, потвърдиха от клуба, като добавиха, че вече са започнали търсенето на негов наследник.

Смит бе назначен за треньор на бирмингамци преди малко повече от три години - през октомври 2018 г. Той изведе тима до промоция във Висшата лига в първия си сезон, като записа рекордните за клуба серия от 10 поредни победи.  Следващия сезон наставникът запази мястото на тима в елита и го изведе до финал в Купата на Лигата, който Вила загуби с 1:2 от Манчестър Сити.

„Тази година не виждаме продължаващото подобрение в резултатите, представянията и позицията в Лигата, които всички ние търсим. Поради тази причина решихме да направим промяна сега, за да позволим на новия мениджър да разполага с необходимото време, за да повлияе положително на отбора“, каза изпълнителният директор на Вила Крисчън Пърслоу в изявление на клубния сайт.

Смит е петият мениджър във Висшата лига, който е уволнен от началото на сезона. Повечето промени бяха направени последните дни, като вчера Норич се раздели с Даниел Фарке. Хиско Муньос напусна Уотфорд в началото на октомври. Стив Брус бе уволнен от Нюкасъл, а Антонио Конте замени Нуно Еспирито Санто в Тотнъм.