Еди Хау официално бе обявен за мениджър на Нюкасъл Юнайтед с договор до лятото на 2024-а година. 

Бившият бос на Борнемут бе без работа от година и половина, а сега заменя на поста Стив Брус, като в клуба се надяват, че ще последва подобрение на резултатите. 

„За мен е голяма чест да стана главен треньор на клуб с историята и традициите като Нюкасъл Юнайтед. Това е много горд ден за мен и семейството ми. Предстои ни сериозна работа, но аз нямам търпение да започна тренировки с играчите. Благодарен съм за възможността, която получавам и се надявам, че ще оправдая доверието” заяви Хау. 

Новите собственици на Свраките имат големи амбиции за бъдещето, но сега приоритет е измъкването от зоната на изпадащите, след като Нюкасъл е без победа в 11 мача от началото на сезона. Ръководството обаче е останало впечатлено от визията на Хау. 

„Ние бяхме невероятно впечатлени от Еди по време на този труден процес. Освен очевидните постижения с Борнемут, той демонстрира много страст и има ясни идеи за бъдещето. В негово лице намираме отличен треньор и очакваме с нетърпение да работим заедно” заяви Аманда Стейвли, която е съсобственик на клуба. 

Хау бе на трибуните при съботното равенство 1:1 срещу Брайтън, а ще направи официалния си дебют в домакинството срещу Брентфорд на 20 ноември.