Уест Хям би отказал и оферта от 100 милиона паунда за полузащитника си Деклан Райс, който се намира в страхотна форма от началото на сезона, твърди вестник „Сън“. 

Чуковете са на впечатляващото 3-о място в класирането, само на 3 точки от лидера Челси, като продължават с отличното си представяне под ръководството на Дейвид Мойс и през тази кампания. 

Райс е ключова фигура и вече бе обявен от някои анализатори за най-добрия дефанзивен полузащитник в първенството. Той  обаче вкара и няколко гола, с което увеличи интереса от грандовете към себе си. 

Лондончани обаче нямат никакво намерение да се разделят с него поне засега и искат да продължат да градят отбор около халфа, на когото са хвърлили око от Ман Сити, Ман Юнайтес и Челси, където започна кариерата си. 

В Уест Хям вярват, че с Райс в състава могат да останат постоянен претендент за европейските позиции и в следващите сезони, като се надяват да пробият и в Топ 4, което би било страхотно постижение. 

През миналия месец Дейвид Мойс обяви, че 100 милиона паунда за халфа биха били доста добра сделка за купувача, но сега вече твърди, че клубът не смята да се разделя с играча за никакви пари.