Воденият от Уейн Руни Дарби Каунти е на път да получи наказание от отнемане на още 9 точки, което може окончателно да обрече Овните на отпадане в третото ниво на английския футбол, пише „Дейли Мейл“. 

Клубът вече бе санкциониран с 12 точки, след като през септември влезе в администрация, но сега може да се окаже с още по-сериозна санкция заради сериозно нарушаване на правилата за финансовия феърплей. 

Руни успя да мотивира сериозно футболистите си през последния месец и половина, като тимът записа стабилни резултати от 1 победа, 5 равенства и 3 загуби, за да бъде в момента на 7 точки от спасението в Чемпиъншип. 

Ново наказание обаче, до голяма степен би обрекло клуба на изпадане, тъй като шансовете да се наваксат такъв пасив са малки, а и Дарби трудно печели мачовете си, като има едва 3 победи от първите 17 кръга. 

Клубът все пак се надява на по-добри новини скоро, тъй като обжалва първоначалната санкция от отнемане на 12 точки, а и продължава търсенето на потенциален купувач, като понастоящем вървям разговори с 3 инвеститори.