Англия разби с 5:0 Албания в световна квалификация и на практика се класира за Мондиал 2022 в Катар. Само за едно полувреме Хари Кейн отбеляза перфектния хеттрик във футбола, а по един гол добавиха Хари Магуайър и Джордан Хендерсън.

„Трите лъва“ имат 3 точки и 6 гола повече от втория в група I отбор на Полша, който победи с 4:1 при гостуването си на Андора. В последния кръг тимът на Гарет Саутгейт гостува на Сан Марино и се нуждае от точка, за да си гарантира класирането, докато „Дружина полска“ приема Унгария като само чудо може да лиши англичаните от директна виза за световното първенство.

Над всички на „Уембли“ бе Хари Кейн. Нападателят на Тотнъм вкара с глава, ляв и десен крак. Особено красив бе третият му гол, при който се разписа със странична ножица. Той стана първият, който реализира перфектен хеттрик за Англия след Дейвид Плат срещу Сан Марино през 1993 г.

Кейн вече има 44 гола за националния отбор и се изравни с легендата на Тотнъм Джими Грийвс. Пред тях се единствено Гари Линекер (48), Боби Чарлтън (49) и Уейн Рууни (53). Голмайсторът на „шпорите“ обаче подобри рекорда на Рууни от 37 попадения в официални мачове, като вече има 39.

 

Англия – Албания 5:0

Голмайстори: 1:0 Магуайър (9), 2:0 Кейн (18), 3:0 Хендерсън (28), 5:0 Кейн (33, 45+2)

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Джеймс, Хендерсън, Филипс, Чилуел, Фодън, Кейн, Стърлинг

Албания: Стракоша, Исмайли, Кумбула, Весели, Хисай, Баре, Гясула, Байрами, Траши, Чикалеши, Узуни