Бившият нападател на Нюкасъл, Уест Хям и Ливърпул Анди Каръл ще опита да възроди кариерата си в Чемпиъншип, след като подписа за 2 месеца с Рединг. 

32-годишният футболист бе свободен агент след новата си раздяла със Свраките през лятото. Най-добрите му дни обаче са далеч назад във времето, след като трябваше да се справя с  доста контузии. 

„Това е сделка, по която работим от известно време и която се надявам, че ще бъде полезна както за нас, така и за Анди. Той търси ново предизвикателство, а ние се нуждаем от опитен и качествен нападател“ заяви треньорът Велько Паунович. 

Каръл се готвеше самостоятелно през последните месеци, като ще му трябва известно време за да навлезе в ритъм и едва ли ще играе срещу Нотингам още този уикенд, въпреки че може да попадне в групата. 

Рединг е 16-и в Чемпиъншип, но е само на 4 точки от зоната на плейофите. Нападателят направи име в Нюкасъл преди Ливърпул да го купи за рекордните в британския футбол 35 милиона паунда, но на „Анфийлд“, а след това и в Уест Хям, Каръл не успя да се превърне в голяма фигура, въпреки че имаше и добри мачове.